Almás csuka [Ahogy Györkös Józsi csinálja Halimbán]

Hogy néz ki egy recept, ha a főző (sütőgető) ember pecás is, fotós is?
Így, ahogy  Matula, azaz Györkös Józsi csinálja Halimbán..


Ősz Halinbán



"Nos az elején kezdeném. Amikor már szép őszi színeket látsz, fogd a pergető-cuccot és indulj horgászni."









csukk




"A legjobbak a kiló, másfél kiló körüli csukák ."  
         
            Kb. ilyenek. - >









alkony


 

" Ügyes légy, ha megvan a halad, ne siess, a naplemente varázsa még jobbá fogja tenni a vacsorát."

 

 

 

 
És most a recept:

Pucold meg és szeleteld kb. három ujjnyi vastagra a halat, a hátát két-három helyen vád be gerincig. Sózd, fokhagymázd, borsozd meg jól és a hátán lévő vágásokba füstölt szalonnát húzz, majd oldalról rögzítsd (fogpiszkáló,hústű).

Úgy tedd bele a vastagon kivajazott tepsibe, hogy a vágásnál húzd szét a hasát, így jól megáll és átsül. Én minden darab hátába szúrok fogpiszkálóval egy-egy olívabogyót is. Felöntöm jóféle Somló-i borral (kb. 5-6mm-ben ússzon a hal), majd lefedem az egészet alufóliával. Sütőbe vele, 30-40 perc, 180-200 fokon. Amíg sül, pucolj 3-4 db savanykás, kemény húsú almát, vágd ki a közepét és 1 cm. körüli karikára szeleteld. Szeletelj fel továbbá egy citromot is 2-3 mm vastagra. Vedd le a fóliát a tepsiről, takard be vastagon almával, arra meg jönnek a citromkarikák.

Addig süsd, amíg az alma jó nem lesz, kb. fél óra. 

alms_csuka

Jó étvágyat hozzá."

<Feltéve: 2009.06.03. Frissítve:2013.03.30.>

Sütiket használunk
Weboldalunkon sütiket használunk. Ezek egy része elengedhetetlen az oldal működéséhez, míg mások segítenek nekünk javítani ezen az oldalon és a felhasználói élményen (pl: nyomkövető sütik). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a cookie-kat vagy sem. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.