A turista állami horgászjegy vásárlás is átkerült a HORINFÓ -ba

Folyahorgaszkartya 1matosan történik a HORINFÓ továbbfejlesztése, a legújabb horgászbarát  újdonság a turista horgászjegyek értékesítésének átvétele. A gyors tájékoztatás érdekében az alábbiakban közreadjuk a HORINFÓ Súgójának ezzel kapcsolatos tájékoztatását.

Fontos kiegészítés, hogy még a NÉBIH rendszerében  eddig kiváltott turista jegyeket (fogási naplókat)  : egyenlőre a NÉBIH -nél kell leadni. Ezzel kapcsolatos további információ a NÉBIH ügyfél-szolgálatától kérhető. Tel.: 06-1 336 9009.

 

HORINFÓ SÚGÓ:

"Tisztelt Ügyintézők!

2019. július 01-jétől a NÉBIH -nél megszűnt a turista állami horgászjegy vásárlás lehetősége, ettől az időponttól kezdődően a HORINFO rendszerben lehet, kizárólag ONLINE módon, bankkártyás fizetéssel turista állami horgászjegyet vásárolni. 

A legfontosabb, a rendszert és az Önök napi munkáját érintő változások a következők:

  • turista állami horgászjegy vásárlás kizárólag ONLINE a Horgász saját, személyes profiljából lehetséges,
  • a jegyvásárlás kötelező előfeltétele az ÉLŐ horgász regisztráció, valamint az online tudáspróba (vizsga) sikeres elvégzése,
  • a Horgász Áttekintő-ben a Vizsga tematikus fülön megjelenik az elvégzett online tudáspróba, valamint az Állami jegyek és Fogási naplók tematikus füleken pedig megjelenik a kiadott turista állami horgászjegy valamint a kapcsolódó turista fogási napló száma,
  • A turista fogási napló leadására és a zsákmány rögzítésére az ONLINE mód mellett OFFLINE módon is lehetőség van. Ügyintézőként amennyiben a Horgász ezt segítségként igényli a Horgász áttekintő-ben a Fogási naplók tematikus fülön a Leadás gombra kattintva tudják Önök is indítani a folyamatot.
  • a NÉBIH-nél 2015. május 01-je és 2019. június 30-a között sikeres tesztet kitöltő személyek adatai várhatóan e hónapban átkerülnek a HORINFO rendszerbe.

A vonatkozó szabályzatok kiegészítése, aktualizálása folyamatban van. 

További részletek a témában itt találhatók: https://horgaszjegy.hu/tourist-hu"