Badacsonyi horgászok tapolcai iskolában

inCollage 20190319 0919211132019. március 18-án a tapolcai Szász Márton Általános Iskola tanulói a "Fenntarthatósági Témahét" nyitányaként tartalmas előadást hallgathattak Talabér Ádám geológustól, a tapolcai Tavas barlang munkatársától, a Badacsonyi Sporthorgász Egyesület tisztségviselőjétől. A vetítéssel egybekötött ismertető sok új és érdekes információt tartalmazott. A tanulók megismerkedhettek egy geológus munkájával, nagyító alatt nézhették meg a kövekben rejtőzködő kagylókat, csigákat. Tapolca felszín alatti térképe igazi meglepetés volt számukra. 

Az előadást követően Tóth Zoltán, a Badacsonyi Sporthorgász Egyesület elnökségi tagja, ifjúsági felelős és horgászbolt tulajdonos, horgászkészség bemutatót tartott.

A gyerekek láthattak és kezükbe is vehettek horgászbotot, szákot, műcsalit, de nagy meglepetésükre élő csalit is rejtett a kis kék doboz. 

Többen meséltek már megélt horgászélményeikről, volt olyan tanuló is, aki most kapott kedvet a horgászathoz, beváltva ezzel az egyesület azon nem titkolt szándékát, hogy minél több gyermeket nyerjen meg a szabadidő ezen hasznos, kellemes tevékenységéhez.                                                                         
                                                                                                   
Fekete Ferenc,  BSHE elnök