Instagram galéria

Instagram

Hírlevél

captcha 
www.pafi.hu

 

mti

Húskuglóf, ahogy Pusi csinálja

Húskuglóf 6Úgy gondolom, hogy az alábbi receptet beküldő horgász barátom is azok táborába tartozik akik a zöldséget nagyon szeretik, csak ne kerüljön belőle sok a konyhába...  Tehát  a "Húskuglóf Pusi módra".

Hozzávalók1 kg tarja, csont nélkül;  2 csirkemell kifilézve, bőr és zsiradék nélkül; 2 pár frankfurti virsli vagy grill kolbászka; 40 dkg félhúsos bacon;  3-6 tojás (ki is hagyható, de a tojással jobban összeáll); só, bors, chilli por, csipetnyi pirospaprika; 1 evőkanálnyi liszt; 1/2 marhahúsleves kocka; 1dl víz. 

Elkészítése:
A tarját és a csirkemellet ujjnyi széles csíkokra vágom, ízlés szerint külön-külön sózom, borsozom, megszórom kevés chilliporral, majd kb. 12 óráig pihentetem.

Húskuglóf 1

A szilikon kuglóf formát a a baconnal kibélelem, úgy hogy a tetejét is be tudjam takarni. 

 

 

Húskuglóf 2

A szárazon pácolt tarjával kezdem a lerakást, majd a csirkemell, utána a töltelékárú kerül rétegekbe. Szorosan rakom, ügyelve arra hogy a bacon a helyén maradjon.

 

Húskuglóf 3

Húskuglóf 4

Amikor a töltelékárút körbeveszem húscsíkokkal, 3 tojást felütök, csipetnyi sóval összekeverek, majd a lerakott húscsíkokra öntöm. A forma oldalát  finoman paskolva segítem a tojást a hézagok kitöltésére. A maradék húscsíkokkal folytatom a  feltöltést, a tarját hagyva utoljára. Az utolsó  sor tetejére ha hézagos, újabb 3 tojást öntök.

Húskuglóf 5Ha sima a felület, 
 a kilógó szalonna csíkokkal betakarom. 180 fokon légkeveréses sütőben 30-35 percig sütöm, vagy amíg el nem kezd pirulni a teteje. Ezután kiveszem a formából, perforált (lukacsos) tányérra teszem. A formában eddig keletkezett húslevet nem használom fel. A perforált tányérra fordítva elhelyezett (tehát az eddig pirult teteje van alul) kuglófot az üvegtálas sütő-főzőmbe visszateszem, és 200 fokon 40 percig, vagy pirulásig sütöm. A most kisülő húsnedvek az üvegedényben maradnak. Ezt a húslevet még forrón a liszttel és a piros paprikával besűrítem, a vízben felengedett leveskockával összekeverem, ügyelve a sűrűségre és a simaságra. Kihűlés után szeletelem a kuglófot, és burgonyapürével vagy krokettal tálalom, a szószt kis csészében teszem mellé.

Kicsit macerásnak tűnik, de nagyon finom!  Jó étvágyat!


 

Ha tetszett, add tovább a hírt!

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.