Instagram galéria

PhotoMax 2.0 - Photos & Albums on your Website - Jquery plugin

Hírlevél

captcha 
www.pafi.hu

 

mti

Húskuglóf, ahogy Pusi csinálja

Húskuglóf 6Úgy gondolom, hogy az alábbi receptet beküldő horgász barátom is azok táborába tartozik akik a zöldséget nagyon szeretik, csak ne kerüljön belőle sok a konyhába...  Tehát  a "Húskuglóf Pusi módra".

Hozzávalók1 kg tarja, csont nélkül;  2 csirkemell kifilézve, bőr és zsiradék nélkül; 2 pár frankfurti virsli vagy grill kolbászka; 40 dkg félhúsos bacon;  3-6 tojás (ki is hagyható, de a tojással jobban összeáll); só, bors, chilli por, csipetnyi pirospaprika; 1 evőkanálnyi liszt; 1/2 marhahúsleves kocka; 1dl víz. 

Elkészítése:
A tarját és a csirkemellet ujjnyi széles csíkokra vágom, ízlés szerint külön-külön sózom, borsozom, megszórom kevés chilliporral, majd kb. 12 óráig pihentetem.

Húskuglóf 1

A szilikon kuglóf formát a a baconnal kibélelem, úgy hogy a tetejét is be tudjam takarni. 

 

 

Húskuglóf 2

A szárazon pácolt tarjával kezdem a lerakást, majd a csirkemell, utána a töltelékárú kerül rétegekbe. Szorosan rakom, ügyelve arra hogy a bacon a helyén maradjon.

 

Húskuglóf 3

Húskuglóf 4

Amikor a töltelékárút körbeveszem húscsíkokkal, 3 tojást felütök, csipetnyi sóval összekeverek, majd a lerakott húscsíkokra öntöm. A forma oldalát  finoman paskolva segítem a tojást a hézagok kitöltésére. A maradék húscsíkokkal folytatom a  feltöltést, a tarját hagyva utoljára. Az utolsó  sor tetejére ha hézagos, újabb 3 tojást öntök.

Húskuglóf 5Ha sima a felület, 
 a kilógó szalonna csíkokkal betakarom. 180 fokon légkeveréses sütőben 30-35 percig sütöm, vagy amíg el nem kezd pirulni a teteje. Ezután kiveszem a formából, perforált (lukacsos) tányérra teszem. A formában eddig keletkezett húslevet nem használom fel. A perforált tányérra fordítva elhelyezett (tehát az eddig pirult teteje van alul) kuglófot az üvegtálas sütő-főzőmbe visszateszem, és 200 fokon 40 percig, vagy pirulásig sütöm. A most kisülő húsnedvek az üvegedényben maradnak. Ezt a húslevet még forrón a liszttel és a piros paprikával besűrítem, a vízben felengedett leveskockával összekeverem, ügyelve a sűrűségre és a simaságra. Kihűlés után szeletelem a kuglófot, és burgonyapürével vagy krokettal tálalom, a szószt kis csészében teszem mellé.

Kicsit macerásnak tűnik, de nagyon finom!  Jó étvágyat!


 

Tagszervezet 250

 

időjárás masolat
VIHARJELZÉS
Horg.naptár copy

Veszprémi időjárás előrejelzés

edc.hk.logo

Média

suly2.gif

s.sporth

reklam3

Kereskedelem

balzer

Horgász áruház

sügér horgászbolt

koke_banner

INTER-MEDÁL

feederwebshop

Ha tetszett, add tovább a hírt!

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k elemzésekhez, testreszabott tartalmakhoz és hirdetésekhez történő felhasználásához.